Onderhoud van kunststof materiaal

Veel mensen besteden veel geld uit aan kunststof kozijnen, gevelbekleding, vensterbanken of PVC vloeren. Maar toch verbaasd het ons soms hoe kozijnen of gevelbekleding eruit ziet na een tijdje. Het is toch echt nodig om ook hier onderhoud aan te plegen. Onderhoud is behoudt en verlengt de levensduur aanzienlijk.

Onderhoud per product groep:

Onderhoud kunststof kozijnen

Onderhoud aan kunststof kozijnen: houd ze in topconditie!


Kunststof kozijnen zijn de ideale keuze als je op zoek bent naar duurzame en onderhoudsarme raamkozijnen. Maar betekent dit dat je nooit meer naar je kozijnen hoeft om te kijken? Helaas niet. Hoewel kunststof kozijnen weinig onderhoud vereisen, is het wel belangrijk om ze regelmatig schoon te maken en te inspecteren. Zo houd je ze in topconditie en voorkom je problemen op de lange termijn.


Schoonmaken van kunststof kozijnen


Het schoonmaken van kunststof kozijnen is gelukkig heel eenvoudig. Gebruik een zachte doek en groene zeep of onze speciale reiniger voor kunststof folie’s om vuil en vlekken te verwijderen. Vermijd schuurmiddelen en schuursponzen, want deze kunnen krassen veroorzaken. Spoel de kozijnen na met schoon water en droog ze af met een schone doek. Het is aan te raden om dit minstens één keer per jaar te doen, of vaker als je merkt dat je kozijnen vuil worden.


Inspectie van kunststof kozijnen


Naast het schoonmaken is het ook belangrijk om je kunststof kozijnen regelmatig te inspecteren. Controleer of er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn, en of het hang- en sluitwerk nog goed werkt. Ook is het belangrijk om de afwatering regelmatig schoon te maken, zodat er geen water in de kozijnen kan blijven staan. Als je problemen ontdekt, kun je het beste zo snel mogelijk actie ondernemen om verdere schade te voorkomen.


Professioneel onderhoud van kunststof kozijnen


Als je zelf geen tijd of zin hebt om je kunststof kozijnen te onderhouden, kun je ook een professioneel bedrijf inschakelen. Zij hebben de kennis en ervaring om je kozijnen op de juiste manier te reinigen en te onderhouden, zodat ze langer meegaan en er als nieuw blijven uitzien.


Kortom, onderhoud aan kunststof kozijnen is belangrijk om ze in goede conditie te houden en problemen op de lange termijn te voorkomen. Door regelmatig schoon te maken en te inspecteren, zorg je ervoor dat je kozijnen er jarenlang mooi uit blijven zien!

Onderhoud van Kunststof gevelbekleding

Als het gaat om gevelbekleding, zijn kunststof materialen zoals Keralit, Vinyplus en Eurotexx populair vanwege hun duurzaamheid en lage onderhoudsbehoeften. Maar zoals bij elk type gevelbekleding, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren om ervoor te zorgen dat uw kunststof gevelbekleding er op zijn best blijft uitzien en presteren. Hieronder vindt u enkele tips en suggesties voor het onderhoud van Keralit, Vinyplus en Eurotexx gevelbekleding.


Keralit onderhoud


Keralit gevelbekleding is een hoogwaardig, duurzaam materiaal dat weinig onderhoud nodig heeft. Om ervoor te zorgen dat uw Keralit gevelbekleding er op zijn best blijft uitzien, is het echter belangrijk om het regelmatig schoon te maken. Gebruik hiervoor een mild reinigingsmiddel en een zachte borstel om vuil en vlekken te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen of schuurmiddelen, omdat deze het oppervlak van de Keralit gevelbekleding kunnen beschadigen.


Vinyplus onderhoud


Net als Keralit gevelbekleding vereist Vinyplus gevelbekleding weinig onderhoud. Het is echter nog steeds belangrijk om het regelmatig schoon te maken om het oppervlak schoon en vrij van vuil en vlekken te houden. Gebruik hiervoor een mild reinigingsmiddel en een zachte borstel of spons om het oppervlak voorzichtig schoon te maken. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen of schuurmiddelen, omdat deze het oppervlak van de Vinyplus gevelbekleding kunnen beschadigen.


Eurotexx onderhoud


Net als Keralit en Vinyplus gevelbekleding, heeft Eurotexx weinig onderhoud nodig. Het is echter belangrijk om het regelmatig schoon te maken om het oppervlak schoon en vrij van vuil en vlekken te houden. Gebruik hiervoor een mild reinigingsmiddel en een zachte borstel om vuil en vlekken te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen of schuurmiddelen, omdat deze het oppervlak van de Eurotexx gevelbekleding kunnen beschadigen.


Conclusie


Kunststof gevelbekleding zoals Keralit, Vinyplus en Eurotexx zijn duurzame materialen die weinig onderhoud nodig hebben. Toch is het belangrijk om het oppervlak regelmatig schoon te maken om vuil en vlekken te verwijderen. Gebruik hiervoor een mild reinigingsmiddel en een zachte borstel om het oppervlak voorzichtig schoon te maken en vermijd agressieve schoonmaakmiddelen of schuurmiddelen die het oppervlak kunnen beschadigen. Door deze eenvoudige onderhoudstips te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw Keralit, Vinyplus en Eurotexx gevelbekleding een veel langere levensduur heeft.

Onderhoud van kunststof dakranden en onderslag

Onderhoud van Kunststof Dakranden en onderslag 


Kunststof dakranden en onderslag hebben veel voordelen, zoals duurzaamheid, weerbestendigheid en lage onderhoudskosten. Maar om ervoor te zorgen dat ze in goede staat blijven, is het belangrijk om ze regelmatig te onderhouden. 


Hier zijn een paar tips voor het onderhoud van uw kunststof dakranden en onderslag:

 1. Reinig de dakranden en onderslag regelmatig met een zachte borstel en mild reinigingsmiddel om vuil en stof te verwijderen. Vermijd schurende reinigingsmiddelen die krassen op het oppervlak kunnen veroorzaken.
 2. Inspecteer de dakranden en onderslag op scheuren, deuken of andere beschadigingen. Mocht de folie beschadigd zijn repareer dit eventueel met onze speciale nerf folie kleur stift.
 3. Zorg ervoor dat er geen vuil op de dakranden blijft liggen, zoals groene aanslag, vogelpoep of stuifmeel. Dit kan de levensduur aantasten van uw kunststof bekleding.

Als u uw kunststof dakranden regelmatig onderhoudt, kunnen ze vele jaren langer meegaan en er als nieuw blijven uitzien. Als u echter merkt dat er ernstige schade of veroudering optreedt, is het wellicht tijd om de dakranden te vervangen.


Onderhoud kunststof vensterbanken

Onderhoud van kunststof vensterbanken: tips voor langdurige levensduur


Kunststof vensterbanken zijn populair vanwege hun duurzaamheid en onderhoudsgemak. Maar net als alle materialen hebben ze ook onderhoud nodig om hun levensduur te verlengen. In deze tekst delen we enkele tips voor het onderhoud van kunststof vensterbanken, zodat u er jarenlang van kunt genieten.


Kunststof vensterbanken zijn zeer duurzaam en hebben weinig onderhoud nodig. Maar om ervoor te zorgen dat uw vensterbanken er jarenlang als nieuw uitzien, zijn er enkele eenvoudige onderhoudstips die u kunt volgen.

 1. Reinig uw kunststof vensterbanken regelmatig met een zachte doek en warm zeepsop. Gebruik geen schurende of agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze het oppervlak kunnen beschadigen. Spoel de vensterbank af met schoon water en droog af met een zachte doek.
 2. Vermijd het plaatsen van hete voorwerpen op uw kunststof vensterbanken, zoals pannen of haardrogers. Hete voorwerpen kunnen het oppervlak beschadigen en leiden tot verkleuring.
 3. Voorkom dat scherpe voorwerpen in contact komen met uw kunststof vensterbanken. Krassen kunnen het oppervlak beschadigen en de levensduur verkorten.
 4. Controleer regelmatig op eventuele beschadigingen, scheuren of verkleuringen. Repareer deze onmiddellijk om verdere schade te voorkomen.
 5. Gebruik geen schurende materialen om de vensterbank te reinigen. Zachte doeken en sponzen zijn voldoende om uw kunststof vensterbanken schoon te houden.

Door deze eenvoudige tips te volgen, kunt u de levensduur van uw kunststof vensterbanken verlengen en ze er jarenlang als nieuw uit laten zien.

Conclusie: Kunststof vensterbanken zijn een duurzame en onderhoudsvriendelijke optie voor uw huis. Door ze regelmatig schoon te maken en schade te voorkomen, kunt u er zeker van zijn dat ze er jarenlang als nieuw uit zullen zien. Volg deze eenvoudige tips voor het onderhoud van uw kunststof vensterbanken en u kunt erop vertrouwen dat ze lang meegaan en er fantastisch uitzien.

Onderhoud PVC vloeren

Onderhoudt van uw PVC vloeren


Een van de belangrijkste voordelen van PVC-vloeren is hun duurzaamheid en onderhoudsgemak. PVC-vloeren zijn bestand tegen krassen, vlekken en slijtage en vereisen weinig onderhoud om er goed uit te blijven zien. 

Als u onlangs een PVC-vloer hebt geïnstalleerd, wilt u er natuurlijk voor zorgen dat deze er jarenlang mooi uitziet. Hier zijn enkele tips voor het onderhoud van uw PVC-vloer:

 • Stofzuig regelmatig om vuil en stof te verwijderen.
 • Dweil de vloer wekelijks met een mild reinigingsmiddel en warm water.
 • Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen of schuursponzen, want deze kunnen krassen op de vloer veroorzaken.
 • Veeg gemorste vloeistoffen onmiddellijk op om te voorkomen dat ze in de vloer trekken.
 • Plaats beschermende pads onder zware meubels om krassen en deuken te voorkomen.
 • Gebruik eventueel onze speciale coating laag die u 1 keer per jaar over uw vloer kunt doen, om de toplaag in super conditie te houden.

Met deze eenvoudige tips kunt u ervoor zorgen dat uw PVC-vloer er jarenlang als nieuw uitziet.

Het snelste antwoord op uw vragen vind u hieronder

Staat uw vraag er niet bij?

Heeft u de gewenste informatie niet op onze website gevonden? Vul hieronder uw vraag in en wij nemen contact met u op.

WhatsApp uw vraag naar Roy