Algemene voorwaarden

Artikel 1 Definities

In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:

  1. gebruiker: Roy Chris van Doorn, h.o.d.n. Kunststof voor jou, gevestigd in Nieuwegein aan de Herenstraat 38 (3431 CV);
  2. wederpartij: natuurlijke persoon, personenvennootschap of rechtspersoon die de overeenkomst met gebruiker heeft gesloten;
  3. de overeenkomst: de contractuele rechtsbetrekking die wederpartij met gebruiker is aangegaan;
  4. zaken: alle voor menselijke beheersing vatbare stoffelijke objecten.

Artikel 2 Reikwijdte

1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de overeenkomst en toekomstige contractuele rechtsbetrekkingen die wederpartij met gebruiker mocht aangaan.

2. Deze algemene voorwaarden zijn ook van toepassing op alle rechtsbetrekkingen die door of vanwege gebruiker namens of ten behoeve van wederpartij met derden mochten worden aangegaan, behoudens voor zover deze algemene voorwaarden conflicteren met de door die derden gebruikte algemene voorwaarden.

Artikel 3 Duur van de overeenkomst

1. Als wederpartij een natuurlijke persoon is, eindigt de overeenkomst van rechtswege door zijn dood. Als wederpartij een personenvennootschap of rechtspersoon is, eindigt de overeenkomst van rechtswege, zodra wederpartij ophoudt te bestaan.

2. Gebruiker is bevoegd om de overeenkomst schriftelijk of langs elektronische weg te beëindigen door opzegging of ontbinding, als wederpartij in staat van faillissement is verklaard, surseance van betaling heeft aangevraagd of verkregen, onder curatele of beschermingsbewind is gesteld, tekortschiet in de nakoming van een ten gevolge of naar aanleiding van de overeenkomst of de uitvoering daarvan op haar rustende verbintenis of sprake is van een andere gewichtige reden, zoals niet uitsluitend een vertrouwensbreuk.

Artikel 4 Rechten en plichten van gebruiker

1. Gebruiker moet zich inspannen om het met de overeenkomst beoogd resultaat te behalen, maar garandeert niet dat het beoogd resultaat zal worden behaald.

2. In aanvulling op het bepaalde in artikel 7:751 van het Burgerlijk Wetboek is gebruiker bevoegd om de werkzaamheden, die nodig zijn voor de uitvoering van de overeenkomst, geheel of gedeeltelijk voor rekening van wederpartij door ondergeschikte en niet ondergeschikte hulppersonen te laten uitvoeren.

3. Gebruiker behoudt de eigendom van alle door of vanwege gebruiker aan wederpartij afgeleverde of af te leveren zaken, onroerend en roerend, totdat hetgeen wederpartij ten gevolge of naar aanleiding van de overeenkomst aan gebruiker mocht zijn verschuldigd volledig aan gebruiker is betaald. Het eigendomsvoorbehoud heeft ook betrekking op de in artikel 5:20 lid 1 sub e en f van het Burgerlijk Wetboek bedoelde zaken.

Artikel 5 Rechten en plichten van wederpartij

1. Door wederpartij ten gevolge of naar aanleiding van de overeenkomst of de uitvoering daarvan aan gebruiker verschuldigd loon, verschuldigde onkosten of een verschuldigde koopprijs, moet zijn betaald binnen veertien dagen, nadat het daarop betrekking hebbend betaalverzoek wederpartij heeft bereikt in de zin van artikel 3:37 lid 3 van het Burgerlijk Wetboek.

2. Als wederpartij tekortschiet in de nakoming van een op grond van het eerste lid van dit artikel op wederpartij rustende verbintenis en wederpartij een rechtspersoon is of handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf, is wederpartij een vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten verschuldigd, zonder dat een aanmaning is vereist.

3. Als wederpartij tekortschiet in de nakoming van een op grond van het eerste lid van dit artikel op wederpartij rustende verbintenis en wederpartij geen rechtspersoon is en niet handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf, is wederpartij een vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten verschuldigd, nadat wederpartij een veertiendagenbrief heeft bereikt als bedoeld in artikel 6:96 lid 6 van het Burgerlijk Wetboek en de daarbij gestelde betaaltermijn is verstreken.

Artikel 6 Herroepingsrecht

1. Als de overeenkomst een overeenkomst op afstand is in de zin van artikel 6:230g lid 1 sub g van het Burgerlijk Wetboek of een overeenkomst buiten de verkoopruimte in de zin van artikel 6:230g lid 1 sub f van het Burgerlijk Wetboek, heeft wederpartij op grond van artikel 6:230o van het Burgerlijk Wetboek het recht om de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden tot een termijn van veertien dagen is verstreken na de dag waarop de overeenkomst is gesloten.

2. Als de overeenkomst mede een consumentenkoop is in de zin van artikel 6:230 lid 1 sub c van het Burgerlijk Wetboek en artikel 7:5 lid 1 sub a van het Burgerlijk Wetboek, bedraagt de in het eerste lid van dit artikel bedoelde termijn veertien dagen na:

a. de dag waarop wederpartij of een door wederpartij aangewezen derde, die niet de vervoerder is, de zaken heeft ontvangen,

b. de dag waarop wederpartij of een door wederpartij aangewezen derde, die niet de vervoerder is, de laatste zaak heeft ontvangen indien wederpartij in eenzelfde bestelling meerdere zaken heeft besteld die afzonderlijk worden geleverd,

c. de dag waarop wederpartij of een door wederpartij aangewezen derde, die niet de vervoerder is, de laatste zending of het laatste onderdeel heeft ontvangen indien de levering van een zaak bestaat uit verschillende zendingen of onderdelen, of

d. de dag waarop wederpartij of een door wederpartij aangewezen derde, die niet de vervoerder is, de eerste zaak heeft ontvangen indien de overeenkomst strekt tot de regelmatige levering van zaken gedurende een bepaalde periode.

3. Wederpartij stemt ermee in dat de overeenkomst direct door gebruiker wordt uitgevoerd. Wederpartij doet afstand van het in het eerste lid van dit artikel bedoeld herroepingsrecht, voor zover de overeenkomst reeds door gebruiker is uitgevoerd. Dat betekent dat wederpartij de overeenkomst niet zonder opgave van redenen kan ontbinden, voor zover de overeenkomst reeds door gebruiker is uitgevoerd.

4. In afwijking van het bepaalde in het eerste lid van dit artikel heeft wederpartij niet het recht om de overeenkomst op grond van artikel 6:230o van het Burgerlijk Wetboek zonder opgave van redenen te ontbinden in de gevallen, bedoeld in artikel 6:230p van het Burgerlijk Wetboek.

5. Voor zover wederpartij de overeenkomst op grond van artikel 6:230o van het Burgerlijk Wetboek zonder opgave van redenen kan ontbinden, moet hij dat doen door tijdig een daartoe strekkende verklaring aan gebruiker te verzenden. De verklaring kan bijvoorbeeld worden gedaan door het onderstaand modelformulier voor ontbinding in te vullen en te verzenden naar het adres Herenstraat 38, 3431 CV, in Nieuwegein of het e-mailadres info@kunststofvoorjou.nl. Wederpartij is niet verplicht om van het onderstaand modelformulier voor ontbinding gebruik te maken.

Artikel 7 Annuleringsbeding

1. Als wederpartij een personenvennootschap of rechtspersoon is en de overeenkomst na de totstandkoming van de overeenkomst annuleert, anders dan door terechte vernietiging of ontbinding, is wederpartij aan gebruiker een annuleringsvergoeding verschuldigd groot dertig procent van de door wederpartij ingevolge de overeenkomst aan gebruiker te betalen prijs in geld.

2. Als wederpartij een personenvennootschap of rechtspersoon is en een annuleringsvergoeding verschuldigd is, treedt de verbintenis tot betaling van de verschuldigde annuleringsvergoeding niet in de plaats van een eventuele verbintenis tot vergoeding van ingevolge de annulering door gebruiker geleden of te lijden schade. Gebruiker maakt aanspraak op betaling van de verschuldigde annuleringsvergoeding, maar ook op vergoeding van eventueel ingevolge de annulering door gebruiker geleden of te lijden schade.

3. Als wederpartij een natuurlijke persoon is en de overeenkomst annuleert, anders dan door terechte vernietiging of ontbinding, is wederpartij aan gebruiker een annuleringsvergoeding verschuldigd die gelijk is aan eventueel ingevolge de annulering door gebruiker geleden of te lijden verlies of gederfde winst.

4. Wederpartij is niet bevoegd tot annulering van de overeenkomst, anders dan door terechte vernietiging of ontbinding, voor zover de overeenkomst reeds is uitgevoerd.

Artikel 8 Pandrecht

1. Tot zekerheid voor de nakoming van de ten gevolge of naar aanleiding van de overeenkomst of de uitvoering daarvan op wederpartij rustende verbintenissen heeft wederpartij zich verbonden om de zaken, die wederpartij in de macht heeft gebracht van gebruiker of van gebruiker heeft afgenomen, aan gebruiker in pand te geven.

2. Zodra wederpartij in verzuim is met de nakoming van een ten gevolge of naar aanleiding van de overeenkomst of de uitvoering daarvan op wederpartij rustende verbintenis, waarvoor het pand tot waarborg strekt, is gebruiker bevoegd om de zaken te verkopen en hetgeen wederpartij aan gebruiker is verschuldigd op de opbrengst te verhalen, ook zonder dat de rechter op vordering van gebruiker heeft vastgesteld dat wederpartij in verzuim is.

Artikel 9 Aansprakelijkheid

1. Gebruiker is niet aansprakelijk voor schade van wederpartij, ten gevolge of naar aanleiding van de overeenkomst of de uitvoering daarvan.

2. Wederpartij vrijwaart gebruiker voor eventuele aanspraken ter zake van derden ten gevolge of naar aanleiding van de overeenkomst of de uitvoering daarvan.

3. De uitsluiting van de aansprakelijkheid van gebruiker en de vrijwaring van gebruiker gelden niet, als de schade of andere aanspraken het resultaat zijn van opzet of bewuste roekeloosheid van gebruiker.

4. De uitsluiting van de aansprakelijkheid van gebruiker en de vrijwaring van gebruiker gelden ook voor ondergeschikte en niet ondergeschikte hulppersonen die door of vanwege gebruiker bij de overeenkomst of de uitvoering daarvan zijn betrokken.

5. Rechtsvorderingen met betrekking tot een geschil ten gevolge van of naar aanleiding van de overeenkomst of de uitvoering daarvan, moeten in rechte aanhangig zijn gemaakt binnen één jaar, nadat zij zijn ontstaan en de eisende partij daarmee bekend is geraakt, onverminderd de mogelijkheid van eerder verval van recht, rechtsverwerking of eerdere verjaring overeenkomstig de wet.

6. Als wederpartij een rechtspersoon is, rust de aansprakelijkheid van wederpartij ten gevolge of naar aanleiding van de overeenkomst of de uitvoering daarvan mede op iedere natuurlijke persoon, die wederpartij bij het aangaan van de overeenkomst heeft vertegenwoordigd.

Artikel 10 Rechts- en forumkeuze

1. Op de overeenkomst is Nederlands recht van toepassing.

2. De Nederlandse rechter is bevoegd om kennis te nemen van rechtsvorderingen met betrekking tot geschillen ten gevolge of naar aanleiding van de overeenkomst of de uitvoering daarvan.

✂--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

M o d e l f o r m u l i e r v o o r o n t b i n d i n g

Voornaam:

Achternaam:

Adres:

verklaart de overeenkomst met het nummer* zonder opgave van redenen te ontbinden.

[ ] Ik wil dat de terugbetaling van het door mij teveel betaald bedrag geschiedt op dezelfde wijze als die waarop de betaling aanvankelijk is geschied.

[ ] Ik wil dat de terugbetaling van het door mij teveel betaald bedrag geschiedt op een andere wijze dan die waarop de betaling aanvankelijk is geschied, namelijk:**

Datum:***

Handtekening:****

* U vindt het nummer van de overeenkomst aan de bovenzijde van de overeenkomst of de bevestiging daarvan.

** Kruis aan wat van toepassing is.

*** Vul de datum van verzending in.

**** Als u het modelformulier per e-mail verzendt, hoeft u het modelformulier niet te ondertekenen.

✂--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

WhatsApp uw vraag naar Roy