Kunststof of hout - welke keuze maakt u? ​

Kunststof of hout, voor welk materiaal kiest u? Als u gaat verbouwen of renoveren moet u vooraf keuzes maken over de onderdelen en materialen voordat de aannemer aan de slag kan. Heeft u nieuwe kozijnen of een dakrand nodig, gevelbekleding, nieuwe wanden, vloeren of een nieuw plafond? Kunststof voor jou levert snel de producten die u nodig heeft. Wat zijn de kosten als u kiest voor kunststof en welke voor hout? Welk materiaal is beter, kunststof of hout? Wij zetten alles op een rijtje voor u zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

  Kiezen voor kunststof in plaats van hout​

  Kunststof heeft net als hout een goede isolatiewaarde, maar heeft daarnaast nog een aantal extra voordelen ten opzichte van hout. Als u kiest voor kunststof plaatmateriaal en plafondbekleding, kunststof gevelbekleding, dakrand of kozijnen hebben wij veel verschillende soorten en maten van hoogwaardige kwaliteit en bieden u scherpe prijzen. Alle kunststof materialen zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Naast de gunstige prijs is dit laatste vaak doorslaggevend bij de keuze voor materiaalsoort.

  Kunststof materiaal is onderhoudsvriendelijk​

  Kunststof is zeer onderhoudsvriendelijk in tegenstelling tot hout. Een houten kozijn moet u bijvoorbeeld schuren, verven, vernissen of lakken zodat het kozijn mooi blijft. Onderhoudt u het houten kozijn niet? Dan kan het hout kan gaan rotten door weersinvloeden, krijgt u last van lekkage en is uw huis niet meer optimaal geïsoleerd. Ook hebben schimmels en insecten geen kans bij kunststof materialen om overlast te veroorzaken wat wel het geval kan zijn bij hout. Kunststof kozijnen hebben geen onderhoud nodig. Als u de ramen lapt neemt u de kozijnen ook met een natte lap af en dat is alles. Uw ramen en kozijnen zien er na de wasbeurt weer als nieuw uit. Deze onderhoudsvriendelijke oplossing bieden wij ook voor uw gevel, dak, wand, vloer en plafond.

   Kunststof is goedkoper ​

   Hout als grondstof is duur, duurder dan kunststof. Als u nieuwe kozijnen nodig heeft bent u voordeliger uit als u kiest voor kunststof. Als u uw oude houten kozijnen vervangt door nieuwe kunststoffen ziet uw huis er mooier uit, is het beter geïsoleerd en maakt u het inbrekers lastiger om binnen te komen. Met het materiaal kunststof kiest u voor een duurzame oplossing. Fijn voor het milieu en fijn voor uw portemonnee.


   ‘Houten’ uitstraling van kunststof​

   Als het gaat om de uitstraling van het materiaal, dat moet passen bij de stijl van uw woning, kan hout uw voorkeur hebben vanwege het warme karakter, de uitstraling of de textuur. Kunststof kozijnen en deuren zijn echter ook verkrijgbaar met houtimitatie waardoor u de voordelen van kunststof combineert met de uitstraling van hout. Heeft uw woning een strak en minimalistisch karakter? Ook hier hebben we de juiste strakke kozijnen voor.

    Kleurvast kunststof ​

    Vroeger kon kunststof nog wel eens verkleuren na verloop van tijd maar het kunststof van tegenwoordig blijft goed op kleur. Het weer heeft hier geen invloed meer op, wat wel het geval is bij hout. Zeker in ons Nederlandse klimaat, waar we vaak te maken hebben met regen, zijn duurzame en kleurechte kozijnen de beste oplossing.

    Kunststof of hout? Kies voor de duurzame, goedkoopste en onderhoudsvriendelijke oplossing die kunststof materiaal u biedt. Kunststof voor jou levert snel en rechtstreeks aan consument, aannemer of zzp’er met de beste persoonlijke service.

    Maak uw afspraak ​

    Onze showroom met kunststof gevelbekleding in Nieuwegein, Utrecht bezoeken? Wij verwelkomen u graag! Bel 030 227 3601 of mail ons via info@kunststofvoorjou.nl voor het maken van een afspraak. Het invullen van onze contact formulier is uiteraard ook een optie. De ruime showroom voor kunststof gevelbekleding is open van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00-17.00 uur op afspraak. Wilt u liever in het weekend of op een avond langskomen om alle opties te bekijken? Ook dat is mogelijk, maar ook alleen op afspraak. Wij plannen graag een afspraak met u in.

    Bezoekadres:

    Showroom Kunststof Voor Jou
    Herenstraat 38
    3431 CV Nieuwegein

     Kleurmonsters

     Ontdek een wereld van kleuren en materialen. Bestel gratis kleurstalen en zie hoe het staat in uw interieur. We bezorgen ze je bij u thuis.

     Bestel hier

     Onze merken

     WhatsApp uw vraag naar Roy