Kunststof kozijnen staan voor energiebesparing

Bij Kunststof voor Jou begrijpen we dat comfort in uw woning essentieel is. Daarom bieden onze kunststof kozijnen niet alleen duurzaamheid en stijl, maar ook uitstekende warmte- en geluidsisolatie.  Waarom een kunststof kozijnen?

  Dankzij het geavanceerde ontwerp en hoogwaardige materialen geniet u van een comfortabele leefomgeving terwijl u energie bespaart. Onze kunststof kozijnen zorgen voor een effectieve barrière tegen warmteverlies, waardoor uw huis warm blijft tijdens koude winters. Dit resulteert niet alleen in een comfortabelere leefomgeving, maar ook in aanzienlijke besparingen op uw energierekening.


  Om maximale energiebesparing te realiseren, is het essentieel om zowel kozijnen als glaswerk volledig te vervangen. Wanneer de keuze wordt gemaakt om het hele huis energiezuinig te renoveren, moet de prioriteit niet altijd bij dakisolatie of muurisolatie liggen. Aanzienlijke energiebesparing kan worden behaald door te investeren in de vervanging van kozijnen. Het vervangen van houten ramen van vóór 1995 door nieuwe kunststof kozijnen met een uitstekende isolatiewaarde al snel resulteert in een energiebesparing van maar liefst 30%.

  Kunststof kozijnen, uw sleutel tot een energie-efficiënte woning

  Om deze isolatiewaarde te bepalen kan er gekeken worden naar de U-waarde van het kozijnprofiel. Deze waarde geeft aan hoeveel warmte er verloren gaat. Hierbij geldt dat hoe lager de U-waarde is, hoe beter het kozijn isoleert. Kunststof kozijnen met een U-waarde lager dan 1,5 zijn kozijnen die zorgen voor een goede isolatie.


   Maximale Energiebesparing: Niet enkel dubbel glas, maar ook moderne kozijnen

   Het idee dat louter het vervangen van enkel glas door dubbel glas voldoende is, is slechts gedeeltelijk waar. Ook kozijnen kunnen een aanzienlijke impact hebben op het energieverbruik van een woning. Het serieus nemen van de isolatiewaarde van kozijnen in de bouw is pas sinds ongeveer 1995 gangbaar. Bij kozijnen van vóór die tijd gaat vaak veel energie verloren, voornamelijk door de ontoereikende aansluiting van het kozijn op het metselwerk.


   Vooral de aansluiting van het kozijn op het metselwerk is een bekende oorzaak van energieverlies. Hedendaagse kozijnen zijn vervaardigd met geavanceerde isolatiematerialen en zorgvuldige afdichting, wat resulteert in minimaal warmteverlies.

   Maak uw afspraak ​

   Bel 030 227 3601 of mail ons via info@kunststofvoorjou.nl voor het maken van een afspraak. Het invullen van onze contact formulier is uiteraard ook een optie. De ruime showroom in Nieuwegein voor kunststof kozijnen is open van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00-17.00 uur OP AFSPRAAK. Wilt u liever in het weekend of op een avond langskomen om alle opties te bekijken? Ook dat is mogelijk, maar ook alleen op afspraak. Wij plannen graag een afspraak met u in.

   Bezoekadres:

   Showroom Kunststof Voor Jou
   Herenstraat 38
   3431 CV Nieuwegein


    Kleurmonsters

    Ontdek een wereld van kleuren en materialen. Bestel gratis kleurstalen en zie hoe het staat in uw interieur. We bezorgen ze je bij u thuis.

    Bestel hier

    Onze merken

    WhatsApp uw vraag naar Roy