Kunststof of hout - welke keuze maakt u?

Kunststof of hout, voor welk materiaal kiest u? Als u gaat verbouwen of renoveren moet u vooraf keuzes maken over de onderdelen en materialen voordat de aannemer aan de slag kan. Heeft u nieuwe kozijnen of een dakrand nodig, gevelbekleding, nieuwe wanden, vloeren of een nieuw plafond? Kunststof voor jou levert snel de producten die u nodig heeft. Wat zijn de kosten als u kiest voor kunststof en welke voor hout? Welk materiaal is beter, kunststof of hout? Wij zetten alles op een rijtje voor u zodat u een weloverwogen keuze kunt maken

Kiezen voor kunststof in plaats van hout

Kunststof heeft net als hout een goede isolatiewaarde, maar heeft daarnaast nog een aantal extra voordelen ten opzichte van hout. Als u kiest voor kunststof wandpanelen en plafondbekleding, kunststof gevelbekleding, dakrand of kozijnen hebben wij veel verschillende soorten en maten van hoogwaardige kwaliteit en bieden u scherpe prijzen. Alle kunststof materialen zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Naast de gunstige prijs is dit laatste vaak doorslaggevend bij de keuze voor materiaalsoort.

Kunststof materiaal is onderhoudsvriendelijk

Kunststof is zeer onderhoudsvriendelijk in tegenstelling tot hout. Een houten kozijn moet u bijvoorbeeld schuren, verven, vernissen of lakken zodat het kozijn mooi blijft. Onderhoudt u het houten kozijn niet? Dan kan het hout kan gaan rotten door weersinvloeden, krijgt u last van lekkage en is uw huis niet meer optimaal geïsoleerd. Ook hebben schimmels en insecten geen kans bij kunststof materialen om overlast te veroorzaken wat wel het geval kan zijn bij hout. Kunststof kozijnen hebben geen onderhoud nodig. Als u de ramen lapt neemt u de kozijnen ook met een natte lap af en dat is alles. Uw ramen en kozijnen zien er na de wasbeurt weer als nieuw uit. Deze onderhoudsvriendelijke oplossing bieden wij ook voor uw gevel, dak, wand, vloer en plafond.

Kunststof is goedkoper

Hout als grondstof is duur, duurder dan kunststof. Als u nieuwe kozijnen nodig heeft bent u voordeliger uit als u kiest voor kunststof. Als u uw oude houten kozijnen vervangt door nieuwe kunststoffen ziet uw huis er mooier uit, is het beter geïsoleerd en maakt u het inbrekers lastiger om binnen te komen. Met het materiaal kunststof kiest u voor een duurzame oplossing. Fijn voor het milieu en fijn voor uw portemonnee.

‘Houten’ uitstraling van kunststof

Als het gaat om de uitstraling van het materiaal, dat moet passen bij de stijl van uw woning, kan hout uw voorkeur hebben vanwege het warme karakter, de uitstraling of de textuur. Kunststof kozijnen en deuren zijn echter ook verkrijgbaar met houtimitatie waardoor u de voordelen van kunststof combineert met de uitstraling van hout. Heeft uw woning een strak en minimalistisch karakter? Ook hier hebben we de juiste strakke kozijnen voor.

Kleurvast kunststof

Vroeger kon kunststof nog wel eens verkleuren na verloop van tijd maar het kunststof van tegenwoordig blijft goed op kleur. Het weer heeft hier geen invloed meer op, wat wel het geval is bij hout. Zeker in ons Nederlandse klimaat, waar we vaak te maken hebben met regen, zijn duurzame en kleurechte kozijnen de beste oplossing.

Kunststof of hout? Kies voor de duurzame, goedkoopste en onderhoudsvriendelijke oplossing die kunststof materiaal u biedt. Kunststof voor jou levert snel en rechtstreeks aan consument, aannemer of zzp’er met de beste persoonlijke service.

Heeft u vragen of bent u op zoek naar advies op maat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op

Offerte nodig: Vraag de Offerte aan!

X
De waardering van kunststofvoorjou.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 7 reviews.